En dag på jobbet

Som jag pratat om tidigare här i bloggen så jobbar jag och min pojkvän, Kevin, med vårt egna företag i sommar. Det som är bra med att ha ett eget företag är att man kan jobba var man vill, vilka tider man vill, ta längre pauser mitt under dagen och fast jobba sent på kvällen. Jag brukar sitta och jobba tills jag känner mej klar för dagen men det kan vara väldigt riskigt eftersom man i princip aldrig känner sig klar och det leder till att man sitter och jobbar i princip tills man går och sover. Det som är en negativ sak är att man inte kan vara säker på att man ens får någon lön för det man gör. Tänkte nu berätta hur en arbetsdag för mig kan se ut!

Jag vaknar oftast där mellan sex och nio, det beror helt på hur dagen kommer att se ut. Denna dag vaknade jag klockan sju, väckte Kevin och bestämde oss för att arbeta hemmifrån tills lunch. Vi satt då vid vårt matbord med våra laptops och åt morgonmål. Jag älskar att börja dagen med att jobba hemmifrån eftersom jag då kan vakna, hoppa i duschen, låta mitt hår lufttorka, äta morgonmål vid datorn och sitta ofixad och jobba. Där vid lunch (ca. tolv, ett tiden) drog vi iväg till Arken som under sommaren är ett av de enda ställena som har lunch för 2,60. Det har varit vårt favoritställe nu.

Efter lunchen brukar vi oftast dra oss till skolan och jobba eftersom vi där har tillgång till alla program (som photoshop) och Kevin gillar att variera med att kunna jobba på en större dataskärm. Jag arbetar justnu med att bygga upp vår nya hemsida och Kevin arbetar med innehållet till den. Vi kommer att bygga om vårt företag så att det kommer bli nytt och fräscht och vi är så sjukt taggade! Förutom det så svarar vi på mejl och Kevin tar emot en hel del telefonsamtal och bokningar. Skolan stänger klockan fyra under sommaren så efter det far vi antingen hem och fortsätter/lagar middag eller drar oss vidare till något annat ställe. Denna dag for vi till Tiirikkala.
kaffejobb4.7
kefe4.7
Tiirikkala måste nog vara mitt favoritställe att jobba på (som jag redan nämnt tidigare i bloggen, höhö). Jag älskar det att jag kan beställa något gott, fara till min favorithörna, ta av skorna och sitta med benen i famnen. Stället är så hemtrevligt och känns nästan som ens egna vardagsrum. En bra variation till att jobba hemma eller på ett office tycker jag. Förra sommaren då jag jobbade vid ett annat företag så kom jag även hit för att jobba en del.
kaffepaus4.7t
kaffepaus4.7
Vi tog även en paus i jobbandet och for ut på deras terass (vi jobbade även där en stund men fick helt enkelt för kallt). Vi delade på en nutella kakbit och en cappuccino, så gott! Efter några timmar jobb till så gick vi hem (då var klockan kanske närmare sju). Så kan en jobbdag se ut för mig och jag klagar verkligen inte, det är så skönt att kunna jobba så flexibelt. Vi reser även mycket till helsingfors, esbo, tammerfors, pori och det gör att man aldri riktigt hinner tröttna på sitt arbete eftersom det är så mångsidigt. Det blev ett lite annorlunda blogginlägg och hoppas att det var kul att få veta lite om vad det är jag gör om dagarna!

Ha en bra dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s