Välj en bikini som passar din kropp

Jag lovade i podden att göra ett inlägg om bikinin och vilken slags bikini som passar olika kroppsformer. Jag tycker att precis alla kroppsformer är fina men det snyggaste som finns är när man kan bära kläder som passar just ens egna kropp. Det visar att man känner sin egna kropp. Jag kan även lova att man känner sej 100% bekvämare i plagg som är gjorda för ens kroppsform. Innan jag hittade min egna kroppsform gick jag omkring i kläder (och bikinin) som verkligen inte passade mej och jag kände mej inte bekväm, idag är jag väldigt medveten om hur jag ser ut och vad min form är. Det är så härligt att kunna gå till stranden och känna sig fin och bekväm i sin kropp!

För att hitta den perfekta bikinin så behöver du alltså först veta din kroppsform, var din kropp bär mest vikt avgör vilken form du har. Man behöver mäta sina höfter och bysten på det bredaste området och midjan på det smalaste.
bikiniformDu bär en timglasform, eller hourglass på engelska, om dina höfter och din byst är betydligt bredare än din midja. För tillfället så ses timglasformen som ”idealet” och 8,40% av kvinnor har denna kroppsform. Om du passar in i timglasformen så är det väldigt viktigt att hitta en övredel som sitter bra, eftersom man oftast då har större bröst.
HourglasssBikinin som passar denna form bäst är större övredelar som täcker och stöder brösten och när det kommer till undredel så skulle jag undvika allt som har små bikiniband. Om man vill välja en lägre variant så välj en med bredare band. Jag hör till denhär gruppen och jag älskar att använda högmidjade bikiniundredelar och simdräkter som sitter tight vid midjan. Högmidjade undredelar framhäver midjan och sitter väldigt bra. De är inte bara snygga utan även väldigt sköna att ha på sig och man behöver aldrig oroa sig över att magen putar konstigt. Ett val som får en att känna sig självsäker i bikini, det kan jag lova!

Du har äppelformad kropp om du är kurvigare vid mitten området jämfört med resten av kroppen, denna form har oftas smala ben och armar. 20,92% av den kvinnliga befolkningen har denna kroppsform.
Applee.jpg
Bikinin som passar bäst till denna kroppsform är de som har lite extra detaljer, antingen vid övre eller undredelen. Detta eftersom man oftast inte har en så synlig midja och då kan det bli bättre balans om man har lite extra detaljer istället. En lågmidjad bikiniundredel passar denna kroppsform bäst men en ”halv hög” undredel kan se supersnygg ut! Denna kroppsform är inte den lättaste att hitta bikini till men en snygg simdräkt passar denna kroppsform jättebra!
Applee2.jpg
Några snygga tips till en äppelformad kropp!

Du har en triangle, eller päronformad kropp om din rumpa och dina lår är större i jämförelse med dina bröst. 10,73% av alla kvinnor har en sådan kroppsform. Med denna kroppsform måste man se till att balansera kroppen och det gör man bäst med att välja rätt övredel.
trianglee.jpg
Bikinin som passar bäst till denna kroppsform är de som har en detaljerad övredel. Man har oftast lite mindre bröst och det kan då vara snyggt med antingen en refflad övredel eller något med extra detalj. Jag skulle rekommendera undredelar som går högre upp vid höften, det skapar en snyggare form och benen ser längre ut! För att skapa mer uppmärksamhet till övre delen av din kropp så löns det att ha en ljusare övredel och en mörkare undredel. Om man vill så är denna kroppsform perfekt för övrekroppssmycken och kan passa väldigt bra på stranden!
triangleee.jpgBikinin som passar en päronformad kropp perfekt! Uppmärksamheten dras inte då enbart till benen och rumpan eftersom övredelen är den som drar ens uppmärksamhet.

Du har en Athletic eller rectangle kropp om du har mindre bröst och höft, och en midre definierad midja. 46,12% av alla kvinnor har denna typ av kroppsbyggnad. Det som man vill få fram med denna kroppsform är kurvor och det kan man även skapa med rätt sorts bikini eller simdräkt.
athleet.jpg
Triangelformad bikiniövredel passar denna kroppsform bäst, en bandeau bikini kan däremot vara svåra att få att passa denna kroppsform, speciellt om man är väldigt rak. Även här kan det vara väldigt bra att ha en detaljerad övredel och varför inte köra med en lite ”push-up” övredel! Allt som gör att uppmärksamheten dras till övre och undredelen kommer att skapa en illusion av att man har en smalare midja. Jag skulle säga att denna kroppstyp är roligast att hitta bikinin till eftersom man har så mycket möjligheter. Man kan ha undredelar som är smala, tjocka, höga och till och med simdräkter. Jag skulle nog ändå undvika pikiniundredelar med alltför smala band eftersom de lätt drar in i huden och man då inte ser lika ”fit” ut.
bikiniathlete.jpg
Ett litet tips till dom med denna kroppstyp, dessa former skapar en tydligare midja och kan vara en rolig variation till som vanliga bikinina.

Nu har jag skrapat på ytan när det kommer till bikinin och olika kroppsformer. Ett väldigt roligt och tidskrävande inlägg för mig men jag är väldigt intresserad av dessa saker så ifall ni vill ha mer i den stilen här på bloggen så hojta till, haha! Hoppas ni fick lite hjälp och gillade inlägget, kram!

Annonser

4 reaktioner på ”Välj en bikini som passar din kropp

  1. Ja, absolut mera i den här stilen! Jag borde nog ha någon som du med då jag är och shoppar kläder.. Hehe. Jag förstår ju inte ens vilken kroppsform jag har, men rektangel tror jag 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s