Foundation tips #1

Every-Skin-Tone-BOP-MD61025Tänkte börja med att varje tisdag berätta om en foundation jag gillar/inte gillar. Jag har, som säkert flera andra, testat otroligt många olika foundations före jag blivit nöjd. Är konstant på jakt efter den perfekta foundationen och tänkte att det kan vara kul för er att se vilka jag tycker om. Har jag testat allt från det billigaste till lite dyrare produkter och kan säga att priset nog inte alltid betyder att produkten är bra. När det kommer till foundations så är jag en tyvärr en riktigt perfektionist… Kanske detta kan hjälpa dej att hitta en bra foundation!

Den jag tänker ta upp idag är den nyaste, köpte den första dagen i Polen och har använt den sedan dess. Produkten är från Make Up For Ever och heter ”Ultra HD fluid Foundation”, ni hittar den HÄR. Den täcker väldigt bra men är ändå int för tjock på huden. När jag köper foundations så är jag noga med att hitta en som täcker bra, vill gärna använda de som ger ”porslinshy”. Denna är kanske en av de fundationens jag äger som täcker minst men ändå helt tillräckligt.
18.1034b
Gillar förpackningen och 1-2 pumpningar från flaskan är tillräckligt för hela ansiktet. Applicerar den med en BeautyBlender och kör ett varv över hela ansiktet och sätter sedan till på områden där jag har någon finne eller är extra röd (mina kinder är väldigt röda). Använde en Mac foundation som har lite tjockare konsistens före jag bytte till denna och märker att denna är väldigt lätt på huden och ger dendär ”Film, TV” looken.
18.1024b.jpg
18.1040b
Några nackdelar med produkten är att den är väldigt rinnig, är själv van med lite tjockare foundations så var första gången lite ovan men tror inte det är något större problem. En annan sak är att den är inte heltäckande så behöver använda lite mer concealer är jag gjorde tidigare.

De största fördelarna är nog att det finns 40 olika nyanser och man hittar lätt sin egna. När jag stod i Sephora och försökte välja rätt färg så stod det mellan tre olika nyanser och försäljaren hjälpte tillslut mej till den rätta. Min hud är väldigt ljus och mera en ”kall” färg och brukar ha svårt att hitta en färg som inte är för mörk så en stor orsak till att jag köpte MUFE:s Ultra HD foundationen var just för deras urval av färger. En annan väldigt positiv sak är att den hålles på hela dagen (med en primer under). En sak jag alltid brukar göra är att ta hem testers på foundation för att se hur de hålls på under dagen men när jag var på resa så chansade jag eftersom jag läst så mycket bra om den och många kända make-up artister använder produkten.

Rekommenderar produkten speciellt under vintern eftersom den är väldigt fuktgivande och skulle säga att den passar alla hudtyper eftersom den är oljefri. Ifall man har väldigt oljig hud så skulle jag säga att man kommer behöva pudra lite mera med denna produkt eftersom den är fuktgivande. Produkten är definitivt värd sitt pris. Här var mitt första foundation tips, hoppas ni gillade och vill se mer nästa vecka, puss!

Annonser

4 reaktioner på ”Foundation tips #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s