Amsterdam

Jag och Maiki hade under sommaren spontanbokat biljetter till Amsterdam och 15-17.9 var det dags att ge sej av på lite äventyr. Under resan blev det 4 olika flyg, ett alltför fancyt hotell, massa olika maträtter, olika caféer, shopping, dansande och upptäckande av stan. Jag blev lite kär i Amsterdam, alla gator var så fina, människorna härliga och hela stämningen var så stressfri. Har några bilder jag tänkt visa upp, synd nog så var inte kameran så aktiv som den kunde ha varit!
ams 035
ams 030
Vi bodde på Hotel Arena som var ganska mitt inne i staden, hotellet var på rea då vi bokade det så vi fick det för en struntsumma i jämförelse med vad priset vanligen är. Vårt hotellrum hade två våningar, två tv:n, en stor wc och ett fönster som gick igenom båda våningarna. Tycker det var rätt coolt att vi kunde bo där så billigt!
ams 121
ams 200
ams 098
ams 088
Vi åt morgonmål vid ett ställe som heter DR.BLEND och de hade helt otroliga smoothies och safter! Man fick dessutom en liten detox dricka i handen direkt man steg in i cafét!
ams 129
ams 128
ams 223
ams 225
Vi gick in i massa butiker och köpte kläder, en bok, lite åt Kevin, produkter från Lush och lite typiska Amsterdam saker. Vi testade även på säkert alltsomallt 50 olika ostar och var nog lite in heaven! Det fanns även så mycket mysiga cafén och ett fanns inne i urban outfitters där man kunde kolla in deras böcker samtidigt som man drack en kopp.
ams 046 ams 047
Tyckte det var lite coolt att man kunde köpa mat från automater!
ams 137
Helt sjukt goda hamburgare köpte vi här!
ams 072 ams 076
ams 169
ams 134
Och såklart testade vi ju på några coffeeshops!
ams 048 ams 051 ams 162 ams 188 ams 041 ams 044
ams 285
Måste säga att allt vi åt var så sjukt gott men speciellt pizzan från New York Pizza, jag skulle kunna leva endast på det resten av mitt liv! Vi åt även take away wok som var så otroligt gott, dessutom fick man fritt plocka i ingredienser som man ville ha och priset var inte heller mycket. Vi var även tvungna att testa på deras wofflor med nutella, såå gott!
ams 157 ams 165
Vi besökte även Red Light District både under dagen och natten. Jag tyckte det var hemskt att tjejerna står nakna i fönstrena och säljer sejsjälva för män. De gick in och ut killar helatiden från tjejernas ”rum” och som jag lyssnade så uppfattade jag att priset för att ”vara” med en av tjejerna är 50€, det är en så låg summa att sälja sin kropp för. Det var alltså en hel lång gata full med tjejer i fönstrena, vissa dansade, vissa satt och åt eller textade, vissa var ”upptagna” och då hade de dragit gardinerna för fönstret.
ams 191 ams 196
Vi var även och dansade på kvällarna, stämningen var verkligen på topp!
ams 211 ams 219
Vi åt även morgonmål vid ett ställe som hade pengar över hela väggarna.
ams 246
Resan avslutades vid Starbucks med en frappuchino. Det finns så mycket jag sku kunna berätta om resan eftersom det hände så mycket under så få dagar men hoppas ni fick en liten bild av hur vi haft det. Är jättenöjd och rekommenderar alla att nångång i livet besöka Amsterdam!

Annonser

3 reaktioner på ”Amsterdam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s