Poznan

Vi steg upp tidigt och åt morgonmål med Kevins morbror och hans vackra fru, efter att vi fixat oss hämtade Kevins föräldrar oss och vi åkte iväg till Poznan som är Kevins pappas födelsestad. Poznan ligger ungefär 2,5 timme från Bydgoszcz så det blev en liten roadtrip!

   

Vi skyndade oss till gamla torget för att se på kyrkan vid 12 slaget. Två getter skulle komma ut vid tolvslaget och stånga varandra, detta är tydligen en sevärhet som turister kommer till Poznan för så vi måste ju se det!

   

Såhär mycket turister var samlade för att titta på getterna, själv tyckte jag det var intressantare att se på alla turister och se hur många dom var i just Poznan den dagen! 😄

  

Vi gick sedan i gamla staden på en marknad där det såldes alltmöjligt typiskt polskt och det var otroligt mycket folk!

  

Vi testade på dessa! De såg ut som något slags häftigt bröd men det var ost som hade fina mönster på sig. Osten, oscypki, är gjord av får mjölk och smakade faktist helt gott, konsistensen var lite som halloumni. 

  

Vi åt även polsk korv, som är otroligt gott!! Sedan testade vi på Saszlyki som var otroligt gott kött med lök som vad grillat på en pinne!😄 (bilden!)

       

Och dehär var ett måste! Cocos banan, chocklad och vitchoklad ananas och jorgubbar😍

  

Och så ville Kevis föräldrar också med på bild, härliga människor e dom!

 

  

Det blev verkligen att testa på massa olika mat och efter det gick vi omkring i staden och besökte ett stort shoppingcenter!

  

Vi besökte sedan en fin restaurang där vi fick testa mer polsk mat!

 

  

 

Som förrätt åt jag en soppa som smakade helt annorlunda än vad jag är van med, väldigt besk! Sedan (övre bilden) åt jag ”piroger” som var fyllda, Kevin åt Pyzy som är en typisk maträtt i Poznan och som Kevins pappa vuxit upp med. Det är nån slags ”vete bulle” som man äter med kött som kokats och fyllts med saltgurka. Smakade faktiskt jättegott fast det såg lite konstigt ut!😄

Efter vi ätit for vi till Kevins pappas bror där vi blev bjudna på kaffe, kaka o bra sällskap! Polacker är väldigt trevliga!

Min resa till Poznan bestod alltså till mestadels av olika matupplevelser och staden är väldigt fin, även mycket större stad än jag trodde och skulle ha tagit oss flera dagar att gå igenom allt! 

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s